منوی دستیابی
کنتراست رنگ
اندازه متن
برجسته کردن مطالب
بزرگنمایی
یکشنبه, 28 اردیبهشت 1404

جستجو
مهم ترین اخبار سازمان منطقه آزاد ارس :
بهره برداری از دو پروژه بزرگ منابع آب و خاک مرزی وزارت نیرو در ارس
همزمان با سفر ریاست جمهوری:

بهره برداری از دو پروژه بزرگ منابع آب و خاک مرزی وزارت نیرو در ارس

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از بهره برداری دو شبکه‌ی آبیاری و زهکشی منابع آب و خاک مرزی وزارت نیرو در حاشیه رود مرزی ارس همزمان با سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، یوسف غفارزاده با اعلام این خبر گفت: در سفر ریاست‌جمهوری، دو پروژه‌ی بزرگ 700 هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ و شبکه‌ی آبیاری و زهکشی پایاب سد خداآفرین در منطقه آزاد ارس به بهره‌برداری می‌رسند.
وی هدف از اجرای این پروژه بزرگ را استفاده از 102 میلیون متر مکعب از حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه‌ی مرزی ارس برای آبیاری بیش از 16 هزار هکتار از اراضی منطقه به منظور ایجاد اشتغال، توسعه صنایع جانبی و تأمین آب مورد نیاز صنعت دانست.
غفارزاده در تشریح دستاوردهای این پروژه اضافه کرد: با گشایش این پروژه شاهد اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه و ارتقای راندمان آبیاری و افزایش تولید خواهیم بود.
به گفته‌ی وی؛ این طرح دارای 5 ناحیه عمرانی شامل سد گلفرج و شبکه‌ی بالادست، سد گردیان و شبکه‌ی بالادست، اراضی آقبلاغ، دشت یکانات و شامل دشت هرزندات می‌باشد.
او با اشاره به اینکه بالغ بر 3500 میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده است، تصریح کرد: پروژه‌ی 700 هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ با اهداف اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه، کاهش مهاجرت و تثبیت جمعیت و ارتقای راندمان آبیاری و افزایش تولید در شهرستان جلفا به بهره‌داری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی بهره‌برداری از شبکه‌ی آبیاری و زهکشی پایاب سد خداآفرین را به عنوان دیگر پروژه ای که در سفر ریاست جمهوری گشایش می یابد، نام برد و گفت: این پروژه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های آبیاری و زهکشی کشور در استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل در حال اجراست.
غفارزاده در تشریح این پروژه خاطرنشان کرد: تأمین آب مورد نیاز 12 هزار هکتار از اراضی توسعه در استان آذربایجان‌شرقی و تولید بیش از 100 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت و ایجاد اشتغال برای بیش از 12 هزار نفر از مهم‌ترین اهداف این طرح به شمار می‌رود.
وی طول کانال اصلی آبیاری و زهکشی در استان آذربایجان‌شرقی را در این پروژه، 52 کیلومتر و ظرفیت آن را 72 متر مکعب در ثانیه ذکر و اضافه کرد: در اولویت اول 5290 هکتار از این اراضی، در دست اجرا است که 9 ایستگاه پمپاژ ثانویه روی کانال اصلی فشار مورد نیاز شبکه آبیاری تحت فشار را تأمین می‌کند که در استان آذربایجان شرقی، آبیاری 2000 هکتار از اراضی 6 روستا در بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین با استفاده از 6 ایستگاه پمپاژ آماده‌ی بهره‌برداری است.
وی یادآور شد: با بهره‌برداری این بخش از طرح 16 هزار تن محصولات کشاورزی تولید و برای 2000 نفر شغل ایجاد خواهد شد و در این بخش از طرح، حدود 3000 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی یادآور شد: همچنین با بهره‌برداری از شبکه‌ی آبیاری و زهکشی اراضی بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین که با هدف تأمین 2000 هکتار از اراضی کشاورزی انجام می‌شود، اشتغال‌زایی، رونق محصول،کاهش مهاجرت و تثبیت جمعیت را شاهد خواهیم بود.

برچسب:
منطقه آزاد ارس رود ارس پایاب سد خداآفرین آب منطقه ای
http://arasfz.ir/news/id/8553
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

رویدادها

مشاهده همه
09 اردیبهشت 1404
مدیرعامل منطقه آزاد ارس خبرداد؛

«ارس» دروازه توسعه روابط اقتصادی ایران و آذربایجان

08 اردیبهشت 1404
رئیس‌جمهور عازم جمهوری آذربایجان شد؛

همراهی استاندار آذربایجان شرقی و مدیرعامل منطقه آزاد ارس با دکتر پزشکیان

28 فروردین 1404
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس:

امنیت اصلی ترین رکن برای رشد و توسعه اقتصادی است

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه